Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní koncert 30.5.2010

Náš sbor byl 30. května opět hostem v kostele v Pozdni. Tentokrát jsme s sebou přivezli posilu  - sbor GAUDIUM při ZUŠ Moskevská Kladno.

 Jako první vystoupil náš sbor s Dvořákovými Moravskými dvojzpěvy, acapella moravskými lidovými písněmi a oblíbenou trojicí Ave - "Ave Maria" Davida Hamiltona,  "Ave verum corpus"  W.A. Mozarta a "Ave Maria" Camille Saint-Saënse. Jako zpestření koncertu jsme zařadili tři sólová vystoupení - Laďka Juhaňáková zazpívala "Rozmarýn" , Dáša Machálková s Janou Pospíšilovou duet  "A dze ty bula", oboje v úpravě L. Janáčka, a Katka Zimová se Štěpánkou Taišlovou zapěly "Stabat Mater" G. Pergolesiho. Při klavírních doprovodech se vystřídaly Alena Šandová a Eva Víšková.

 Ve druhé půli koncertu nastoupil smíšený sbor Gaudium pod vedením Lenky Kubínové a zazpíval acapella čtyři lidové písně - "Chodila Maryška", "V kolaji voda", "Prší, prší" a "Ó lásko, lásko",  spirituály "Hush! Somebody‘s callin‘ my name", "Deep river" a "An Irish blessing" a úžasné "Alleluia" G. Younga.

 Na závěr zazněly dvě společné písně - "Šípek" a "V dobrým sme se sešli" od  A. Dvořáka v úpravě L. Janáčka a jako přídavek zakončila koncert lidová "Tancuj, tancuj!".

Děkujeme paní starostce Jitce Cífkové za pozvání do Pozdně a úžasné občerstvení, které oba sbory po koncertě rády zkonzumovaly.

Pozdeňákům a mimopozdeňákům děkujeme za hojnou účast a krásné květiny a příští rok se těšíme na další pokračování jarních koncertů!

 

Náhledy fotografií ze složky Kocert v Pozdni 30.5.2010